Trevinduer vs. PVC-vinduer: En sammenligning av fordeler og ulemper

Introdukson

Når det kommer til valg av vinduer til hjemmet ditt, er det viktig å vurdere forskjellige alternativer. To populære valg er trevinduer og PVC-vinduer. I denne artikkelen vil vi sammenligne disse to typene vinduer og vurdere fordeler og ulemper ved hver av dem. På den måten kan du ta en informert beslutning som passer best for dine behov.

Trevinduer

Fordeler

– Estetisk appell: Trevinduer har en naturlig skjønnhet og varme som gir en klassisk og tidløs stil til ethvert hjem.
– Miljøvennlig: Tre er et fornybart materiale som kan resirkuleres, og produksjonen av trevinduer har en lavere miljøpåvirkning sammenlignet med PVC-vinduer.
– God isolasjon: Tre er en naturlig isolator som kan bidra til å holde hjemmet varmt om vinteren og kjølig om sommeren.
– Lang levetid: Med riktig vedlikehold kan trevinduer vare i mange år og beholde sin skjønnhet.

Ulemper

– Høyere vedlikehold: Trevinduer krever regelmessig vedlikehold som maling eller beising for å beskytte treverket mot vær og fuktighet.
– Kostnad: Trevinduer kan være dyrere enn PVC-vinduer, spesielt hvis du velger eksklusive trearter.

PVC-vinduer

Fordeler

– Lavt vedlikehold: PVC-vinduer krever minimalt vedlikehold og trenger ikke å males eller beises regelmessig.
– God isolasjon: PVC er en effektiv isolator og kan bidra til å redusere varmetap og energikostnader.
– Rimeligere: PVC-vinduer er vanligvis rimeligere enn trevinduer, noe som gjør dem mer økonomisk gunstige.

vindu pvc vedlikeholdsfri

Ulemper

– Estetisk begrensning: PVC-vinduer kan ikke matche den naturlige skjønnheten til trevinduer og kan gi et mer moderne utseende til hjemmet.
– Miljøpåvirkning: Produksjonen av PVC-vinduer har en høyere miljøpåvirkning sammenlignet med trevinduer.

Konklusjon

Både trevinduer og PVC-vinduer har sine fordeler og ulemper. Det er viktig å vurdere dine preferanser, budsjett og behov når du velger mellom de to. Hvis du verdsetter den estetiske appellen og den naturlige varmen til trevinduer, og er villig til å gjøre litt mer vedlikehold, kan trevinduer være det rette valget for deg. På den annen side, hvis du foretrekker lavt vedlikehold og mer økonomiske alternativer, kan PVC-vinduer være et bedre valg. Uansett hvilket alternativ du velger, er det viktig å velge vinduer av høy kvalitet og få dem installert av profesjonelle for å sikre at de fungerer optimalt.

Kontakt oss i dag for å få mer informasjon om våre trevinduer og PVC-vinduer, og hvordan de kan oppfylle dine behov.

Skyvedører: Heve – PSK eller HST?

Skyvedører: Heve – PSK eller HST?

Terrassedører, selv om de ikke er et utstillingsvindu for huset vårt, er et like viktig dekorativt element og et viktig element i arrangementet i de varme månedene, ettersom de fører til terrassen eller hagen. For tiden er skyvedører spesielt populære, nemlig to systemer kalt PSK og HST. Så la oss diskutere deres funksjon så vel som fordeler og ulemper.

PSK skyvedører?  som står for PSK?  som står for HST? Skyverdører er PSK, HST  betyr heveskyvedorer.

PSK-dører er en av typene dører med vippe- og skyvesystem som brukes som balkong, terrasse eller hagedører. De er preget av en spesifikk åpningsmetode, som består i å vippe og flytte rammen bort fra terskelen, og deretter skyve døren langs skinnen, som ligger i den nedre delen av dørkarmen (rammen). Dette systemet sørger for jevn og lydløs glidning, selv om dette vanligvis er tunge dører.

Se skyvedør med vipp her: https://www.byggplus.no/images/virtuemart/product/vipp-skyvedor-1.jpg

En ekstra fordel med PSK-dører er at når de åpnes, opptar de ikke plassen inne i bygningen, noe som er veldig praktisk fordi det muliggjør større utvikling av rommet der døren ble installert. Denne typen dører er også preget av et ganske estetisk utseende, fordi når det er lukket, danner det faste bladet og det glidende bladet en rett rett linje. Tilsvarende er den såkalte dørvogner som beveger seg på skinnen når døren er i bruk, forblir usynlige – de er skjult under spesielle deksler.

Skyvedører er vanligvis laget av PVC eller tre. Begge løsningene har fordeler og ulemper.

Bruk både høye og lave terskler i PSK-dører, sistnevnte letter bevegelse. Denne typen vindussystem kan være opptil 3 meter bred og er relativt billig.

HST skyvedører

HST-forkortelsen refererer til heve- og skyve-dør  systemet, som også brukes i balkong- og terrassedører. HST skyvedører består av et skyveblad som, når det åpnes, er parallelt med det faste bladet. I dette tilfellet beveger rammen seg veldig jevnt takket være rullene, langs en usynlig skinne. Som et resultat krever ikke bruk av denne typen dører mye kraft, så dette produktet er perfekt for barn, eldre eller funksjonshemmede.

En annen betydelig fordel med HST-døren er den lave terskelen, som bare er 3 mm høy og vanligvis flukt med gulvet. Denne løsningen øker komforten ved å bevege seg mellom rommet og verandaen eller hagen. Mangelen på terskel muliggjør effektiv kryssing av døren, f.eks. Ved å kjøre barnevogn.

HST skyvedører er veldig populære på grunn av muligheten for å betjene dem ved hjelp av elektrisk kontroll. Den største ulempen med dører med HST-systemet er deres høye pris, som er mye høyere enn de med PSK-systemet.

Dobbeltvinduer eller tredobbelte vinduer – hvilken bør du velge?

Å velge et perfekt vindu kan være en utfordring, siden tilbudet er stort og bedrifter introduserer stadig mer og mer moderne løsninger på markedet. Kjøp av vinduer er en betydelig investering, hvis vi tar i betraktning at de skal tjene oss i mange år, og det er derfor når du velger vinduer, bør du bli kjent med spesifikasjonene deres. Kunder spør ofte hvilke vinduer de skal velge: doble eller kanskje tredoble? Så la oss se nærmere på disse to typer vinduer.

Før vi går videre til å diskutere vinduer med doble og tredelte vinduer, er det verdt å merke seg at nøkkelparameteren det er verdt å være oppmerksom på når du kjøper vinduer, er den såkalte varmeoverføringskoeffisienten (U-verdi), som vanligvis er beskrevet med symbolet Uw. Kort fortalt bestemmer denne koeffisienten mengden varmeenergi som trenger inn i bygningskonvolutten. I praksis betyr dette at jo lavere Uw-koeffisienten er, desto mindre renner det ut fra innsiden av huset. Derfor, ved å velge et vindusvindu med passende varmeisolasjon, kan vi spare mye på oppvarming

Når er det verdt å velge 2-lags vinduer?

Vinduer med to glass er ypperlige for gamle bygninger, hus med tynn varmeisolasjon eller spesifikke rom som garasjer og kjellere. Vinduer av denne typen er ganske billige, og prisene varierer mellom 2000-3000 NOK per stykke, avhengig av varmeoverføringskoeffisienten, som i dette tilfellet generelt er høy og i gjennomsnitt utgjør ca. 1,5 Uw. Det må derfor huskes at vinduer med doble vinduer er preget av lav tetthet, og det er derfor verdt å installere dem i uoppvarmede rom, hvor vi ikke bryr oss om å forhindre at varme slipper ut.

Fordeler med 3-lags vinduer

Trippelvinduer er et mer energibesparende alternativ, så de passer perfekt inn i det såkalte passivhus (preget av gode isolasjonsparametere). De inneholder tre lag glass, mellom hvilke det er to gassfylte kamre. Den høye tettheten av gasser hjelper til med å holde varmen innendørs og reduserer temperaturfallet. I tillegg til termiske problemer, er en annen fordel med vinduer med trippelvinduer høy akustisk isolasjon, noe som reduserer støynivået betydelig. Vinduer av denne typen er imidlertid mye dyrere, og prisene starter fra – 1000 -2000 NOK. Den lave varmeoverføringskoeffisienten lar deg imidlertid spare på oppvarmingen. På den annen side bidrar lave oppvarmingskostnader til reduksjon av utslipp av karbondioksid, noe som gjør trippelvinduer til en miljøvennlig løsning

Se 2-lag 3-lag Vinduer i butikk i kategori

Ulemper med 3-lags vinduer

Bruken av vinduer med triple-glas har minimal negative aspekter. En av dem er den lavere transmisjonen av sollys på grunn av et ekstra glasslag. Som et resultat når mindre varme til det indre av bygningen enn for doble vinduer

Populære typer PVC-vinduer

I dag er PVC-vinduer, vanligvis kjent under sitt fornavn, veldig populære, og kunder bestemmer seg ofte for å investere i denne typen løsninger og forlater tradisjonelle trevinduer. Det er ikke en kostbar investering, da slike vinduer vanligvis er billigere enn tre- eller aluminiumsvinduer.

PVC-vinduer (også kalt UPVC fordi det er en forbedret og moderne type PVC) er plastvinduer laget av et plastmateriale som kalles polyvinylklorid. Disse vinduene er preget av høy lufttetthet, holdbarhet og, viktigst av alt, motstandsdyktighet mot værforhold og kjemikalier. Alt dette betyr at PVC-vinduer kan brukes i mange år. I tillegg krever disse vinduene ikke betydelig vedlikehold, som bare er begrenset til å rengjøre strukturen og ta vare på vindusbeslag og tetninger.

PVC vindu er billigere

PVC-vinduer kalles også vedlikeholdsfire. Dette navnet refererer til deres unike eiendom. Vinduer laget av såkalt hard PVC, som produseres i ekstruderingsprosessen, er preget av høy brannmotstand. Polyvinylklorid i seg selv er et annet brennbart materiale. Dette betyr at PVC-vinduer er vanskelige å antenne og har selvslukkende egenskaper. Som et resultat, i tilfelle brann, bidrar disse vinduene ikke til spredning av brann. Derfor er PVC-vinduer veldig trygge produkter. Selve uttrykket refererer mer presist til en annen egenskap av plastvinduer – i dag er det mer som «krevet minimal vedlikehold«, så noen ganger må noe gjøres ved vinduene. Tørk dem til og med med en våt klut. Minimalt vedlikehold betyr at PVC ikke krever maling, sliping eller reparasjon av overflaten, siden den er ekstremt holdbar. I motsetning til trevinduer som av og til krever vedlikehold. Selv om de er veldig vakre, trenger utseendet deres regelmessig pleie, da de raskt kan forverres uten å male.

Se vedlikeholdsfri PVC vinduer kategori i katalog

For tiden er tilbudet av vinduer ganske bredt, og produsenter tilbyr forskjellige typer PVC-vinduer. Basisproduktet av denne typen inkluderer standard plastvinduer med en hvit ramme, som vi vanligvis betaler minst for. PVC-vinduer, som brukes som innbruddsvinduer, er et mye dyrere alternativ. I dette tilfellet limes glasset vanligvis langs hele rammen av rammen, noe som gjør det mulig å dispensere med ekstra stålarmeringer. Vinduer av denne typen er ofte tredobbelte, og de bruker vinduer i tillegg dekket med innbruddsfolie, som beskytter dem mot brudd. En annen type PVC-vinduer er produkter beriket med aluminiumsdeksler, som gir beskyttelse mot misfarging som kan være forårsaket av sollys. Takket være dette sverter ikke PVC-vinduer i solen.

Vindu i limt furu eller?

Tre er et verdsatt materiale i produksjonen av både dører og vinduer. Produksjonen av denne typen produkter fra tre gir dem blant andre større styrke, eller varmeisolasjon, og til og med gir eleganse. Mange interesserte i å kjøpe vinduer lurer på hva forskjellen er mellom de to grunnleggende løsningene for liming av trevinduer?

Vinduer av limtre

En stadig mer brukt løsning i konstruksjon av vinduer er den såkalte ble sammen med trefiner. Det består vanligvis i å sammenføye 3 lag (noen ganger også 4 eller 5) striper på langs ved hjelp av den såkalte fingerskjøter, også kjent som mini-sykluser, og vanntett lim. Liming av stripene øker vindusrammens styrke og motstand mot belastning betydelig. Vinduer laget av limt laminert tømmer er også mer motstandsdyktige mot endringer i fuktighet, og de tre lagene av lamell hindrer effektivt treet i å krumme (bøyes på grunn av fuktighet). I tillegg består det limte laminatet av elementer uten mangler, f.eks. Knuter, misfarging eller harpiks.

Og hva produsentene av trevinduer sier når de bruker limt tre til vinduer:

Trevinduer er produsert i den nyeste teknologien for limt laminert tømmer, som forhindrer vridning av tre og gir større holdbarhet. Denne teknologien gjør det mulig for oss å unngå 100% av knutene og levere vinduer laget av forskjellige tresorter hvis naturlige skjønnhet kan beundres hvis dekkes med gjennomsiktig maling. Disse vinduene er ikke bare vakre, men de er også veldig holdbare. I den nyeste teknologien er vinduskarmen konstruert av tre lag med tre limt på en slik måte at kornene til påfølgende lag ordnes vekselvis til hverandre. Dette fører til at konstruksjonsmaterialet som vinduene våre er laget av er svært motstandsdyktig mot vridning, vridning og mekanisk deformasjon. Slike vinduskarmer er veldig stabile og motstandsdyktige mot fuktighet og temperaturendringer

Vinduer i heltre

Massivtrevinduer er en like populær løsning. Massivt kryssfinér, akkurat som sammenføyet kryssfiner, er fri for trefeil. Imidlertid brukes ikke sammenføyning av lamellene i lengderetningen, så de ovennevnte fingerskjøtene gjelder ikke her. Videre er styrken til solid kryssfinér sammenlignbar med styrken for sammenføyning når det gjelder limte laminerte tømmervinduer, men den faste kryssfineren er preget av bedre estetiske verdier. Det er verdt å nevne at den store ulempen med vinduer i heltre er manglende evne til å kvitte seg med treets hvithet, som er utsatt for fukt og skadedyrangrep.

Vi presenterer nettbutikk med byggematerialer

Vi kunngjør stolt vår nye nettbutikk Byggplus.no. Se mer: www.byggplus.no . Du kan finne mange av disse byggevarer som presenteres for øyeblikket her, på linkplus.
En forskjell er at på Byggplus kan du umiddelbart se og bestille mange produkter.

byggevarer nettbutik Byggplus

Hvovor nettbutik Byggplus er kult?

På Byggplus nettbutik kan du (når du er logget inn) bla gjennom vinduer, dører, vindustilbehør, takfolier, isolasjonsmaterialer, takvinduer og andre bygningsmaterialer.

  • Butikken muliggjør beregning av transportkostnader, dvs. estimert beløp som skal betales når du bestiller for transport av vinduer fra oss til et bestemt sted
  • Vi tilbyr et omfattende utvalg av mulige vinduparametere, nesten hva som helst kan konfigureres: retning, størrelse, profil, antall briller, tilbehør osv.