Populære typer PVC-vinduer

I dag er PVC-vinduer, vanligvis kjent under sitt fornavn, veldig populære, og kunder bestemmer seg ofte for å investere i denne typen løsninger og forlater tradisjonelle trevinduer. Det er ikke en kostbar investering, da slike vinduer vanligvis er billigere enn tre- eller aluminiumsvinduer.

PVC-vinduer (også kalt UPVC fordi det er en forbedret og moderne type PVC) er plastvinduer laget av et plastmateriale som kalles polyvinylklorid. Disse vinduene er preget av høy lufttetthet, holdbarhet og, viktigst av alt, motstandsdyktighet mot værforhold og kjemikalier. Alt dette betyr at PVC-vinduer kan brukes i mange år. I tillegg krever disse vinduene ikke betydelig vedlikehold, som bare er begrenset til å rengjøre strukturen og ta vare på vindusbeslag og tetninger.

PVC vindu er billigere

PVC-vinduer kalles også vedlikeholdsfire. Dette navnet refererer til deres unike eiendom. Vinduer laget av såkalt hard PVC, som produseres i ekstruderingsprosessen, er preget av høy brannmotstand. Polyvinylklorid i seg selv er et annet brennbart materiale. Dette betyr at PVC-vinduer er vanskelige å antenne og har selvslukkende egenskaper. Som et resultat, i tilfelle brann, bidrar disse vinduene ikke til spredning av brann. Derfor er PVC-vinduer veldig trygge produkter. Selve uttrykket refererer mer presist til en annen egenskap av plastvinduer – i dag er det mer som «krevet minimal vedlikehold«, så noen ganger må noe gjøres ved vinduene. Tørk dem til og med med en våt klut. Minimalt vedlikehold betyr at PVC ikke krever maling, sliping eller reparasjon av overflaten, siden den er ekstremt holdbar. I motsetning til trevinduer som av og til krever vedlikehold. Selv om de er veldig vakre, trenger utseendet deres regelmessig pleie, da de raskt kan forverres uten å male.

Se vedlikeholdsfri PVC vinduer kategori i katalog

For tiden er tilbudet av vinduer ganske bredt, og produsenter tilbyr forskjellige typer PVC-vinduer. Basisproduktet av denne typen inkluderer standard plastvinduer med en hvit ramme, som vi vanligvis betaler minst for. PVC-vinduer, som brukes som innbruddsvinduer, er et mye dyrere alternativ. I dette tilfellet limes glasset vanligvis langs hele rammen av rammen, noe som gjør det mulig å dispensere med ekstra stålarmeringer. Vinduer av denne typen er ofte tredobbelte, og de bruker vinduer i tillegg dekket med innbruddsfolie, som beskytter dem mot brudd. En annen type PVC-vinduer er produkter beriket med aluminiumsdeksler, som gir beskyttelse mot misfarging som kan være forårsaket av sollys. Takket være dette sverter ikke PVC-vinduer i solen.