Skyvedører: Heve – PSK eller HST?

Skyvedører: Heve – PSK eller HST?

Terrassedører, selv om de ikke er et utstillingsvindu for huset vårt, er et like viktig dekorativt element og et viktig element i arrangementet i de varme månedene, ettersom de fører til terrassen eller hagen. For tiden er skyvedører spesielt populære, nemlig to systemer kalt PSK og HST. Så la oss diskutere deres funksjon så vel som fordeler og ulemper.

PSK skyvedører?  som står for PSK?  som står for HST? Skyverdører er PSK, HST  betyr heveskyvedorer.

PSK-dører er en av typene dører med vippe- og skyvesystem som brukes som balkong, terrasse eller hagedører. De er preget av en spesifikk åpningsmetode, som består i å vippe og flytte rammen bort fra terskelen, og deretter skyve døren langs skinnen, som ligger i den nedre delen av dørkarmen (rammen). Dette systemet sørger for jevn og lydløs glidning, selv om dette vanligvis er tunge dører.

Se skyvedør med vipp her: https://www.byggplus.no/images/virtuemart/product/vipp-skyvedor-1.jpg

En ekstra fordel med PSK-dører er at når de åpnes, opptar de ikke plassen inne i bygningen, noe som er veldig praktisk fordi det muliggjør større utvikling av rommet der døren ble installert. Denne typen dører er også preget av et ganske estetisk utseende, fordi når det er lukket, danner det faste bladet og det glidende bladet en rett rett linje. Tilsvarende er den såkalte dørvogner som beveger seg på skinnen når døren er i bruk, forblir usynlige – de er skjult under spesielle deksler.

Skyvedører er vanligvis laget av PVC eller tre. Begge løsningene har fordeler og ulemper.

Bruk både høye og lave terskler i PSK-dører, sistnevnte letter bevegelse. Denne typen vindussystem kan være opptil 3 meter bred og er relativt billig.

HST skyvedører

HST-forkortelsen refererer til heve- og skyve-dør  systemet, som også brukes i balkong- og terrassedører. HST skyvedører består av et skyveblad som, når det åpnes, er parallelt med det faste bladet. I dette tilfellet beveger rammen seg veldig jevnt takket være rullene, langs en usynlig skinne. Som et resultat krever ikke bruk av denne typen dører mye kraft, så dette produktet er perfekt for barn, eldre eller funksjonshemmede.

En annen betydelig fordel med HST-døren er den lave terskelen, som bare er 3 mm høy og vanligvis flukt med gulvet. Denne løsningen øker komforten ved å bevege seg mellom rommet og verandaen eller hagen. Mangelen på terskel muliggjør effektiv kryssing av døren, f.eks. Ved å kjøre barnevogn.

HST skyvedører er veldig populære på grunn av muligheten for å betjene dem ved hjelp av elektrisk kontroll. Den største ulempen med dører med HST-systemet er deres høye pris, som er mye høyere enn de med PSK-systemet.